Ugnsbakade äpplen med kanel och nötter - nyttig efterrätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En nyttig äppelpaj som har lågt GI. Superenkel att göra och mkt god. När jag gjorde den använde jag inte lika många äpplen och inte så mkt fruktsocker som i receptet. Däremot använde jag mer nötter. Så det är en smaksak hur man vill ha den.

Ingredienser

  • 6-8 äpplen
  • 1 msk kanel
  • 1 msk fruktsocker
  • 1 dl blandade nötter (hasselnötter, cashewnötter, sötmandlar, solrosfrön etc.)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala äpplena, kärna ur dem och skär i tunna klyftor. Lägg dem i en smord ugnsform och strö över fruktsocker och kanel.
    3. Hacka nötterna och strö dem över äplena.
    4. Baka i ugnen tills äpplena är mjuka och har fått fin färg.
    5. Jag fick lägga lite bakplåtspapper (eller aluminiumfolie) ovanpå en stund så att inte nötterna skulle brännas.
    6. Servera med t.ex. grädde, vaniljkesella eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ann-christin57 2 januari 2009

    Hej! Mycket god äppelpaj. Tack Mvh Ann-Christin

    ettmod 20 augusti 2012

    ((det är inte en paj)) jag skka jöra denna nu tack för recepten

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben