Ugnsbakade champinjoner

En smakfull anrättning som passar bra som förrätt

Ingredienser

  • 250 g champinjoner, sköljda och avtorkade
  • 2 msk ströbröd
  • 4 stora tomater, urkärnade och skurna i små kuber
  • 5 ml citronsaft
  • 40 g getost
  • 1 tsk svartpeppar, krossad
  • 40 g smör, i små bitar
  • 1 tsk salt
  • Persilja , hackad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°C. Lägg champinjonerna i en tjockbottnad kastrull och koka dem i 10 minuter. Smörj under tiden en eldfast form och täck bottnen med ströbröd.
    2. Tag upp champinjonerna ur det kokande vattnet och låt dem rinna av. Lägg champinjonerna i formen och stänk över dem med citronsaft. Fördela tomaterna mellan champinjonerna .
    3. Blanda salt, peppar och ost och strö blandningen över champinjonerna och tomaterna. Klicka över smöret. Placera formen i mitten av ugnen och grädda i 45 minuter. Garnera med persilja och servera.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben