Ugnsbakade fikon med salami och balsamicodressing

Serverar: 12 portioner

Salt och sött i skön harmoni. Färska fikon får en söt och god smak när de bakas i ugnen. Tillsammans med salami, färsk timjan och balsamvinäger blir det här en plockrätt med italiensk smak.

Ingredienser

  • 12 färska fikon
  • 12 större skivor salami
  • Timjankvistar
  • 2 msk créma di balsamico
  • 3 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär ett kryss i varje fikon. Gör en ros av en salamiskiva och stick ner i krysset tillsammans med ett par timjankvistar.
    3. Ställ fikonet på en plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen 8-10 minuter.
    4. Blanda créma di balsamico, olivolja, salt och peppar och droppa över fikonen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben