Ugnsbakade marsipanäpplen med flagad mandel och vaniljkräm

Serverar: 4 portioner

Enkel och god efterrätt där hemmagjord vaniljkräm sätter pricken över i:et.

Ingredienser

  • 4 röda smakrika äpplen
  • 100 g marsipan
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk kanel
  • Flagad mandel
  • Vaniljkräm
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl socker
  • 6 äggulor
  • 1 dl maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur vaniljstången och koka upp grädden och mjölken med stången och fröna. Vispa socker, äggulor och maizenamjöl luftigt.
    2. Slå den heta gräddmjölken över äggblandningen under vispning. Värm sedan blandningen försiktigt under vispning tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Ta krämen från värmen och förvara kallt.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Skala och kärna ur de hela äpplena och fyll med med marsipan. Klä äpplena med smör och rulla dem i socker och kanel.
    5. Ställ äpplena i en ugnsfast form och strö över rikligt med mandelflagor. Baka i ugnen 25 minuter tills äpplet är mjukt och mandeln fått en fin färg.
    6. Servera äpplena med vaniljkrämen och strö över lite flagad mandel.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben