Ugnsbakade rotfrukter med senapsvinägrett

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott, enkelt och nyttigt!

Ingredienser

  • 6-8 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 bit rotselleri
  • 1 vitlök
  • 2 äpplen
  • 1/2 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk timjan
  • Senapsvinägrett
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 3/4 dl matolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk grov senap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och klyfta alla rotfrukterna. Halvera vitlöken med sitt skal. Lägg alla rotfrukterna och löken i en smord eldfast form. Ringla över olivoljan och krydda med salt, peppar och timjan och rör om. Baka rotfrukterna mitt i ugnen cirka 25 minuter.
    3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor under tiden. Lägg dem i långpannan och baka i ytterligare ca 10 minuter.
    4. Vispa samman vinägern med salt, peppar och senap. Tillsätt sedan vatten och olja i en fin stråle. Skaka samman så att allt blandas.
    5. Bjud senapsvinägretten till eller ringla den över rotfrukterna.
    6. Serveringstips! Bjud gärna en god stekt eller grillad köttbit, och en grönsallad till denna rätt. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben