Ugnsbakat ris

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Åter en rätt från Malta vilken är lättgjord, näringsrik och som hela familjen brukar gilla. Praktiskt också att det är bara en enda form allt finns i.Med en sallad blir det perfekt vardag som helg. Prova får du se.

Ingredienser

  • 10 dl kokt ris
  • Bolognesesås, ca 1 liter
  • 4 ägg
  • 2 dl riven ost, smakrik
  • 8-10 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på ca 225 grader. Under tiden blanda riset med bolognesesåsen. Vispa äggen, tillsätt mjölken och den rivna osten.Smörj en ugnsfast form, ha i ris och bologneseblandningen i den, tillsätt sedan äggstanningen och blanda allt. Grädda ca 1 timme, tills ytan blir gyllenbrun. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben