Ugnsgratinerad Fettucine med squash

Serverar: 4-6 portioner

En jättegod vegetarisk vardagsrätt

Ingredienser

  • 500 g Fettucine
  • 60 g smör
  • 500 g squash, riven
  • 1.75 dl (75 g) parmesanost
  • 2½ dl olivolja
  • 15 medelstora basilikablad
  • Instruktioner

    1. Lägg pastan i en stor kastrull med kraftigt kokande vatten och koka den nätt och jämnt mjuk. Låt rinna av och lägg tillbaka pastan i kastrullen
    2. Medan pastan kokar, värm smöret i en djup tjockbottnad kastrull på svag värme tills det skummar. Tillsätt vitlök och stek i en minut. Tillsätt squash och stek i 1-2 minuter eller tills den är mjuk, rör om då och då under tiden.
    3. Häll squashsåsen och parmesananosten över pastan och blanda väl.
    4. Gör basilikabladen knapriga genom att värma oljan i en liten kastrull, lägga ned 2 blad i taget och fritera i en minut eller tills de är knapriga. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av basilikabladen. Fördela pastan i varma portionstallrikar och garnera med basilikabladen. Servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben