När jag var liten och hälsade på mormor och morfar i Bohuslän brukade vi äta det här till lunch efter vi varit ute och fiskat. Så det var verkligen pjurfärsk makrill.
Ingredienser
1 förpackning fryst makrill eller 4 st färska hela makrillar
2 st tomater
4 dl grädde
Färsk eller frusen dill
Riven ost
Salt
Instruktioner
Om du har frysta filéer så låt de tina så de kan säras, om du har hela rensade fiskar, så behövs inget göra.
Lägg de i en ugnsfast form, salta gärna lite på fisken innan tomatskivor läggs på och dill strös över.
Häll sedan på grädden och strö över osten och ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, känn på fisken eller sära på den för att se att den verkligen är färdig. Hela fiskar tar lite längre tid på sig och kan kräva mera grädde.
Jag hade kokt skivad potatis i gratängen.Det blev också gott.
Jättegott och så smidigt. Perfekt mat!!