Ugnsgratinerad sej med pressad potatis

Serverar: 2-3 portioner

Ännu ett gott fiskrecept som går hem hos stora som små !!!

Ingredienser

  • 6-8 potatis
  • 400 g sej
  • 1 dl skagenost ( t. ex. Kavli)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • Färsk dill
  • Flingsalt
  • Citronpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen Ställ ugnen på 225 grader Lägg fisken i en smord ugnsform. Blanda grädden med mjukost, crème fraiche, salt,citronpeppar och finhackad dill. Häll det sedan över fisken och strö över riven ost. Låt stå i ugnen 25-30 minuter. Kolla fisken så att den är färdig.
    2. Pressa sedan den färdigkokta potatisen. Lägg en klick smör och nyklippt dill på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 9 mars 2011

    Det här var riktigt gott. Tack för ett bra, lättarbetat recept../ Inger

    dapi 13 oktober 2011

    Detta var verkligen supergott och enormt lättlagat. Snabbt och enkelt när man kommer hem från jobbet! Tack så hemskt mycket för ett superbra recept! :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben