Ugnsomelett med svamp

Serverar: 2 portioner

Enkel omelett i ugn med härligt gräddig svampsås. Ett recept av GI Viktkoll.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 tsk smör
  • 1 ½ dl grädde
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Knäck äggen, ett i taget i en kopp. Vispa dem sedan med grädden och vattnet i en bunke. Tillsätt ½ tesked salt och 1 kryddmått svartpeppar.
    3. Smörj en liten ugnsform och häll i smeten. Grädda den i cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Smeten ska stanna inuti, då är omeletten klar.
    4. Borsta och ansa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Lägg svampen i kall panna och fräs tills en del av vätskan kokat bort. Tillsätt då lite smör och fräs svampen.
    5. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med. Slå på grädden, krydda med timjan och låt puttra några minuter.
    6. Krydda svampsåsen med salt och peppar. Slå den över omeletten och servera genast med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Ami406 15 februari 2009

    En enkel och god omelett,den får du 4 poäng för.Ami

    dolores 1 januari 2010

    Väldigt gott en klar fyra.

    Calvaro 5 januari 2012

    God och lätt att göra. Har även gjort omeletten med mjölk istället när inte grädde har funnits hemma. Funkar bra det med.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben