Ugnspannkaka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 100 g smält margarin
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen 225grader. Blanda torra ingredienser. Tillsätt mjölk, ägg och smält, svalnat margarin. Blanda väl. Häll smeten i en smord (eller använd bakpapper) långpanna och baka ca 1/2 timme eller tills den har fått vacker färg. Servera med sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    trampolin 19 mars 2008

    God! jag glömde vaniljsockret men det blev gott ändå

    gullun 8 juli 2008

    Obs!! Grädda den ej i mitten som jag gjorde.. Grädda i nedre delen..

    Maraya 1 november 2009

    Jättegod, barnen gillade den verkligen. Tack =)

    bobbora 10 januari 2011

    Barnen tyckte att den var jättegod! Själv tyckte jag att den var för söt, som att äta sockerkaka till lunch.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben