Ugnspannkaka

Serverar: 8 portioner

Man kan ha i kanel, äpplemos, russin och om man vill kassler.

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 12 dl mjölk
  • 6 ägg
  • Instruktioner

    Blanda samman alla ingredienserna och smöra en ugnsplåt. Häll smeten i plåten och grädda i mitten av ugnen på 225° i ca 20-25 minuter. Pannkakan ska ha "stannat" och fått fin gyllenbrun färg. Servera med färska bär eller sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    AlskaMat 17 november 2007

    Jättegod!

    JeniFur 13 oktober 2008

    Ta absolut inte en hel tsk salt, det är alldeles för mkt. Annars blev den god och vill man göra den lite nyttigare kan man byta ut all mjöl mot dinkelmjöl =)

    mallo_ 2 september 2009

    Jag tog nog 1 tsk salt, annars skulle den ha blivit så smaklös! Satte även i ca 0,75 dl strösocker och den blev riktigt god och omtyckt här hemma! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben