Ugnspannkaka med bacon och svamp

Serverar: 4 portioner

En jättegod matig ugnspannkaka som man kan ta med ut på utflykten.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 140 g bacon
  • 200 g champinjoner
  • 300 g purjolök
  • Pannkakssmet
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 6 dl mellanmjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st ägg
  • Sallad
  • 50 g rödlök
  • 100 g isbergsallad
  • 200 g morot
  • 1 äpple
  • 2 kiwi
  • Instruktioner

    Stek baconet i sitt eget fett. Skiva svamp och purjolök ock låt det fräsa med i någon minut. Lägg det i en smord form. Vispa mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt salt, resten av mjölken och ägg. Häll smeten ovanpå bacon- och grönsaksfräset. Stek i 225 gr i 25 minuter. Servera med sallad gjord på lök, morot, äpple och kiwi.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nallepuh13 22 februari 2009

    Inget speciellt orginellt tycker jag....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben