Ugnspannkaka med grönsaksfylling

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Ugnspannkakan är ofta min räddare när det är bråttom. Jag varierar fyllningen med vad som finns hemma. Kokt broccoli, smulad ädelost och fräst lök är populärt hos oss.

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 3 st rödlökar, stora
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 200 g getost
  • Ruccola
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ut mjöl och salt med hälften av mjölken. Vispa ner resten av mjölken och till sist äggen. Låt smeten stå och svälla ca 10 min.
    2. Häll smeten i en normalstor ugnslångpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
    3. Skala och strimla löken. Fräs den mjuk i olivolja ca 5 min. Droppa över vinäger, salta och peppra. Lägg rödlöken på pannkakan och smula över getost. Strö över ruccola.
    4. Servera med bröd och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    InHeaven 16 juni 2009

    ser huuur smarrigt ut som helst. ska testa detta recept idag men ha i salami, gorgonzola och rödlök istället. mumms.. tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben