Ugnspannkaka med kalkon

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 10 minuter

Köpte kokt kalkon - vaccumförpackad - och gick hem och gjorde ugnspannkaka med kalkon i stället för fläsk. Tärnade ca 250 gr av kalkonen och fräste den i litet fett i ugnen på en långpanna medan ugnen blev varm. Skalade två stora mrorötter och gjorde morotsstavar, som jag kokade några minuter. På det gjorde jag en annorlunda ugnspannkaka. Väl värd att pröva.

Ingredienser

  • 1 liter mellanmjölk
  • 4 ägg
  • 4,5 dl grovt vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 stora mörötter
  • 200- 300g tärnat kokt kalkonkött
  • 1,5 msk flytande margarin eller smör till långpannan
  • Serveras med rårörda lingon
  • Instruktioner

    Rör ihop mjölk. ägg, salt, vetemjöl och rosmarin. Låt svälla i 20 minuter. Under tiden sätter du ugnen på 200 grader. Tärna kalkonköttet i 0,5-1 kvadrartcentimeters bitar och fräs dem i marganiet ( gärna flytande) eller smöret i långpannan (48x34 cm) i ugnen medan den blir varm. Skala två morötter och skär dem i 4-5 cm:s stavar. Koka dem 3-4 minuter, så de knappt är mjuka och häll bort kokvattnet. Fördela morötterna i långpannan över kalkonbitarna. Smeten, som svällt under tiden häller du ovanpå det övriga i långpannan och steker ugnspannkakan i 35-40 minuter tills den är svagt gyllenbrun. Servera med rårörda lingon eller med lingonsylt. Pikant smak med rosmarin till kalkon och morot. Tranbärs- eller lingondricka är inte dumt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben