Ugnsplättar med korv

Serverar: 4 portioner

Servera som tilltugg eller som en lätt huvudrätt. Serveras det som huvudrätt räcker det till 4 personer men då behövs det potatis och en stor sallad till eftersom receptet endast innehåller 115 kcal per portion.

Ingredienser

  • 12 prinskorvar med låg fetthalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 stor gul lök (skivad)
  • 2 dl vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • 3 dl lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Fördela oljan i hålen på en muffinsformför 12 muffins (ca 1 krm olja i varje form). Dela varje korv i två bitar.
    3. Lägg två korvbitar och lite lök i varje muffinshål och stek i ugnen i 8 minuter så att de får färg. Blanda mjölet med salt och peppar i en skål.
    4. Knäck i ägget och vispa i mjölken lite i taget. Fördela smeten över korven i hålen. Grädda i ugnen i ytterligare 15-20 minuter tills plättarna jäst upp, har frasig yta och är vackert gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben