Ugnsrostad potatis med tomat och fårost

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • olja
  • 1 msk rosmarin
  • 1 tsk salt, gärna gourmetsalt
  • 6 marinerade soltorkade tomater
  • ca 10 urkärnade svarta oliver
  • 75 g fetaost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen men skala inte. Välj gärna små potatisar som kan tillagas hela. Större potatisar delas i klyftor. Lägg dem i en ugnsform som ganska precis rymmer potatisen. Häll på olja, smulad rosmarin och salt och skaka om i formen. Baka i ugnen cirka 40 minuter. Skär tomater, oliver och fetaost smått och blanda. Strö blandningen över potatisen i formen när ungefär 15 minuter av tillagningstiden återstår. Servera med en frasig isbergssallad och gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben