Ugnsrostade rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Gott och nyttigt tillbehör till kött

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 200 g rotselleri
  • 3 msk olja
  • 2 msk pressad citron
  • 1/2 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotfrukterna. Skär morötter och palsternackan i långa stavar. Rotsellerin i tärningar.
    3. Blanda rotfrukterna med olja, citronsaft och timjan. Salta och peppra. Bred ut rotfrukterna på en bakplåtspapperklädd plåt.
    4. Ställ in i ugnen och baka till grönsakerna är mjuka och fått färg 30-40 minuter. Rör runt ett par gånger under tiden.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 2 september 2009

    Åhh kära nå`n, godare finns inte, här kommer poängen, 5 st. Tack för det receptet.

    Relaterade Artiklar

    Rosta grönsaker!
    Så här i slutet av sommaren svämmar nästan torgstånden och affärern...

    Semifinalen i Årets Kock
    I semifinalen i Malmö på tisdagen segrade Henrik Regnér från restau...

    Grilla eller rosta grönsaker
    Så här på sensommaren dignar torgstånden och butikerna av härliga g...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben