Ugnsstekt ansjovisfylld spätta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god och lättlagad spätta som tar högst 15 minuter att förbereda innan ugnen sköter resten (ca 30 minuter i ugnen). Paneringen ger fisken en härligt spröd yta, särskilt om man öser den några gånger under stekningen.

Ingredienser

  • 500 g spättafilé (tinad)
  • Salt
  • 1 citron
  • 2-4 msk smör eller margarin (till formen och på paneringen)
  • 1 ägg (till pensling, panering)
  • Ströbröd (till panering)
  • Fyllning
  • 1 dl finklippt dill
  • 4-5 mosade ansjovisfiléer
  • 2 msk gul lök, finriven
  • ½ msk olja
  • Instruktioner

    1. Salta och droppa lite citron på filéerna.
    2. Blanda ihop dill, mosade ansjovisfileér, lök och olja till fyllningen.
    3. Lägg hälften av fiskfiléerna i en smord eldfast form och fördela fyllningen på fisken.
    4. Lägg resten av filéerna ovanpå.
    5. Pensla fisken med uppvispat ägg och strö på ströbröd.
    6. Lägg på några klickar smör.
    7. Stek i 225 grader i ca 30 minuter.
    8. Gott att servera till: Kokt potatis eller luftigt potatismos, en grönsallad med gurka, stekta eller färska tomater, kokt fänkål i klyftor och förstås citron att pressa på fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben