Ugnsstekt falukorv

Serverar: 4-5 portioner

Jättegott sätt att göra falukorv i ugnen på. Alla mått är ungefärliga.

Ingredienser

  • 1 falukorv, av den allra bästa
  • 3-4 tomater
  • 2 gula lökar
  • Senap
  • Ost
  • 3 dl grädde av valfri sort
  • Ketchup
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär lökarna i "båtar". Skär tomaterna i grova bitar.
    2. Lägg lök och tomater i en ugnsfast form och stoppa in i ugnen tills löken blir mjuk. Snitta falukorven i portionsbitar.
    3. Bred senap på korven, ta den senap du gillar. Lägg många skivor ost ovanpå senapen, så det täcker korven.
    4. Häll upp grädden i ett litermått eller liknande. Häll ketchup i grädden och salta och peppra, efter smak. Ta ut grönsakerna ur ugnen.
    5. Placera korven ovanpå grönsakerna och häll såsen i "falukorvshålet". In i ugnen igen till osten smält och fått fin färg.
    6. Servera med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Lennart_58 2 september 2009

    Korv på ett mycket gott sätt. 5P o tack så mycket för att få dela ditt recept.

    Mircku 17 november 2009

    Detta var vad jag ville göra med falukorven som låg och väntade i kylen! Mmm, såsen med grädde tog fin smak av tomater och lök.. och jag spetsade med liiite sweetchilisås.

    berbere 13 december 2009

    Min man som är inte ens förtjust i falukorv åt två portioner ikväll! FANTASTISKT gott! Tack för det. hälsningar

    fekici 4 maj 2010

    Mycket enkelt och jättegott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben