Ugnsstekt karré med rödvinssås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

En bra variant på karré

Ingredienser

  • 800 g benfri karré
  • 3 msk olja
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk grovstött svartpeppar
  • 1 msk sesamfrön, valfritt
  • Rödvinssås
  • 2 scharlottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk matolja
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 tsk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Gurkröra
  • 1 medelstor färsk gurka
  • 1 liten knippa mynta
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader. Höj i slutet om en brunare stekyta önskas.
    2. Lägg karrén på ett ugnssäkert fat. Blanda olja och soja och pensla köttet. Salta och peppra (strö över sesamfröna).Sätt i en köttermometer. Stek tills innertemperaturen är 80 grader, c:a 1½ timma. Pensla då och då med olja och soja. Låt karrén vila 15 minuter. Skär upp inför servering.
    3. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt vin, vatten, fond och honung. Låt sjuda 10 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten. Vispa ned det i såsen, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    4. Gurkröra: Riv gurkan grovt och lägg den i ett durkslag minst 30 minuter och pressa sedan ut vätskan. Strimla myntan. Blanda gurka, mynta och crème fraiche. Pressa ner vitlök, blanda och vila kallt 1 timma. Servera med ugnsstekt klyftpotatis och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Amber 21 mars 2008

    Kanongott!! Detta kommer vi att göra flera ggr! Tack för receptet. Mvh Annica

    bettan80 24 november 2008

    Vilken temperatur ska ugnen ha?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben