Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärter

Serverar: 4 portioner

Saftig, marinerad kyckling med krämig hummus och knaprigt, rostade kikärter. Gott och läckert!

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl oyster sauce
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 400 g sköljda kikärter
  • 1 msk olivolja
  • 1 ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 kruka färsk koriander
  • Hummus
  • 400 g sköljda kikärter
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini
  • 2 msk citronsaft
  • ½ dl olivolja
  • Ca ½ dl vatten
  • Salt
  • Servering
  • Eventuellt kokt ris eller ugnsbakade potatisklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda oyster sauce, finriven ingefära och riven vitlök. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg filéerna på ena sidan av en plåt. Blanda kikärter med olja, cayennepeppar och salt och sprid ut på plåten bredvid kycklingen. Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Mixa kikärter, vitlök, tahini, citronsaft, olja och vatten med en stavmixer eller mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt.
    4. Servera kycklingen med hummus, rostade kikärter eventuellt kokt ris eller potatisklyftor och färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben