Ugnsstekt lax med färska örter

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Lunch eller middag. Tillaga i aluminium och fisken blir inte torr och örterna blir extra smakrika. Kan spara en portion i kylskåpet och äta dagen efter.

Ingredienser

  • 200 g laxfilé
  • Olivolja
  • Nymald svartpeppar
  • saften av ½ citron
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 2 msk finhackad dill eller persilja
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180 grader. Pensla olivolja på två stora aluminium ark. Lägg en laxfilé på varje ark, med skinnsidan neråt. Krydda med svartpeppar, droppa på citronsaft och strö över salladslök och örter. Förslut arken och lägg på en plåt och ugnstek ca 15 min.
    2. Till lunch: Servera till 1 msk råris och en sallad på lite tärnade råa grönsaker och valfri dressing.
    3. Till middag: Öka laxportionen lite och servera med råa grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben