Ugnsstekt lax med fetaost och örter

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En rätt som uppfyller alla mina kriterier för en perfekt middag; snabblagat, få ingredienser och supergott! Det har dessutom lågt GI enligt källan.

Ingredienser

  • 400-500 g färska eller frysta wokgrönsaker
  • 2 tsk matolja
  • Salt
  • 500 g laxfilé, (4 portionsbitar)
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g fetaost
  • 1 ½ tsk italiensk salladskrydda (eller andra örtkryddor t.ex. basilika, timjan)
  • Instruktioner

    Häll wokgrönsakerna i en ugnsform, de behöver ej tinas om de är frysta. Ringla eller spraya olja över och salta. Lägg (tinade) laxfilébitar ovanpå. Blanda crème fraiche med fetaosten (som du smular) och salladkryddan. Bred detta ovanpå laxfilébitarna. Salta. Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i 20-25 minuter tills laxen är genomstekt. Servera t.ex. med quinoa eller fullkornsbulgur. Det går också bra att äta som det är.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    MammaAnnsofi 9 januari 2010

    Låter supergott! Detta är en rätt jag absolut ska prova, då jag älskar lax :)

    Heisjo 2 augusti 2010

    Jättegott!! Serverade dock wokgrönsakerna vid sidan om istället.

    spoketlaban1 4 januari 2014

    Lagade som nyårsmiddag det blev fantastiskt gott och gick utmärkt att dubbla receptet "tina" grönsakerna innan och förläng tiden i ugnen något, tog tempen på laxen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben