Serverar: 4 portioner
Tid: 35 minuter
En rätt som uppfyller alla mina kriterier för en perfekt middag; snabblagat, få ingredienser och supergott! Det har dessutom lågt GI enligt källan.
Häll wokgrönsakerna i en ugnsform, de behöver ej tinas om de är frysta. Ringla eller spraya olja över och salta. Lägg (tinade) laxfilébitar ovanpå. Blanda crème fraiche med fetaosten (som du smular) och salladkryddan. Bred detta ovanpå laxfilébitarna. Salta. Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i 20-25 minuter tills laxen är genomstekt. Servera t.ex. med quinoa eller fullkornsbulgur. Det går också bra att äta som det är.
Låter supergott! Detta är en rätt jag absolut ska prova, då jag älskar lax :)
Jättegott!! Serverade dock wokgrönsakerna vid sidan om istället.
Lagade som nyårsmiddag det blev fantastiskt gott och gick utmärkt att dubbla receptet "tina" grönsakerna innan och förläng tiden i ugnen något, tog tempen på laxen.