Ugnsstekt laxfilè i vitvinssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Super smarrig festmåltid

Ingredienser

  • 1 bit hel skinn & benfri laxfilè (minst 800 g) eller portionslax
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Smör
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna med lite smör. Krydda laxfilèn med citronpeppar & salt och lägg den i långpannan. Hyvla smör över (med osthyvel) Sätt långpannan i mitten av ugnen. Ös då & då. Ugn 225 grader Tid: 4 cm tjock filè: ca 12 min 5 cm tjock filè: ca 18-20 min
    2. Värm upp grädden & vinet (ej koka) Smula i buljongtärningen Häll såsen över laxen, när den nästan är färdig och låt steka färdigt utan ösning.
    3. Garnera med dill, citron & räkor. Servera med kokt potatis (hel eller pressad), kokt broccoli & kokta morötter.
    4. MUMS!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben