Ugnstekt filé med melon & feta

Serverar: 4 portioner

...om du vill ha lite sås till köttet är en madeirasky gott till.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, cirka 600 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g serrano centro, lufttorkad skinka
  • 1 msk smör, smält
  • Vattenmelonsallad
  • Vattenmelon, 1/4
  • 200 g fetaost
  • 50 g solrosskott
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 dl svarta oliver
  • Basilika
  • Madeirasky
  • 1 dl madeira
  • 2 msk kycklingfond, konc
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk svampsoja
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader
    2. Putsa filén. Salta och peppra. Linda Serranoskinkan runt om filén. Lägg över i en ugnssäker form och pensla med smält smör. Stek i mitten av ugnen, cirka 35 minuter till 65 grader innertemperatur.
    3. Ta ut fruktköttet i melonen med kuljärn eller skär det i kuber med en kniv. Blanda kulorna med fetaost i tärningar, sköljda solrosskott, lite flingsalt och svartpeppar. Lägg upp på serveringsfat. Strö över pumpakärnor och svarta oliver.
    4. Om du vill ha lite sås till köttet är en madeirasky gott till. Blanda madeira med kycklingfond, vatten och soja i en kastrull. Låt koka 5 minuter. Vispa ner smöret och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben