Ugnstekt lax , för 4 pers.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod maträtt till vardag och fest .

Ingredienser

  • Färskpotatis, eller gammal skalad
  • Dill, salt och vitpeppar, till potatiskoket
  • En bit färsk benfri lax med skinnsida
  • 2,5 dl grädde
  • 1 paket citronsås
  • Grovsalt
  • vegeta
  • lite cayennpeppar
  • lite citronpeppar
  • Ingefära
  • Tillbehör
  • Kokta gröna ärtor
  • Kokta haricot verts
  • Instruktioner

    Gör så här: Börja med att borsta och skölja färskpotatisen, eller skala den"gamla". Lägg den i en kastrull med vatten lite salt- vitpeppar och dill. Ställ på spisplattan. Sätt ugnen på 220-225 grader och starta den.Ta fram en ugnsform och olja in den med ett tunt lager matolja. Lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Krydda med /lite grovsalt/ och vegeta. Blanda samman grädden och citronsåsen, och häll försiktigt över laxen. Krydda på laxen med ingefära- /lite cayennpeppar/ och citronpeppar. Ställ in i ugnen i 20-25 minuter.Under tiden, koka potatisen. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben