Ugnstekt potatis med romröra

Serverar: 4 portioner

Ett läckert tillbehör till skaldjur och stekt fisk.

Ingredienser

  • 6 stora potatisar
  • 4 gula lökar
  • 1 msk smält smör eller olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl sik- eller löjrom
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk hackad gräslök
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Ev skaldjur eller stekt fisk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tvätta potatisen och skär den på längden i centimetertjocka skivor. Skala och klyfta löken.
    3. Lägg potatis och lök på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek mitt i ugnen ca 25 min
    4. Pensla med lite smör eller olöja. Salta och peppar.
    5. Rör ihop rom, creme fraiche och gräslök. Servera med potatis och lök med romröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tedimaten 13 juli 2012

    Inge vidare

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben