Ugnstorkat lammlår

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 vecka

Det här kan man kalla slowfood, men ack så smaskigt. Passar utmärkt att ha till påsk, eller buffeér överhuvudtaget.

Ingredienser

  • 4-6 kg lammlår med ben
  • 600 g jodfrittt salt
  • ½ dl socker
  • 3 ½ l vatten
  • Instruktioner

    Blanda socker och salt i en bunke.Gnid in lammlåret med en del av blandningen. Låt det ligga svalt över natten. ( tänk på att det vätskar sig !) Koka upp vattnet med resten av socker och salt blandningen. Låt svalna över natten, lägg i lammlåret och låt det dra 4 - 6 dagar, beroende på hur stort låret är. Det bästa är om man har en avlång plastlåda eller liknande, lagen skall täcka köttet. Räcker inte lagen får du koka mer. Efter 4 - 6 dagar lägger man låret på ett galler över en långpanna och ställer det mitt i ugnen på 100 graders värme. Låt det stå 6 - 7 timmar, om färg önskas pensla med soja och höj värmen till 275 grader en kort stund på slutet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben