Serverar: 10-15 portioner
Tid: 1 vecka
Det här kan man kalla slowfood, men ack så smaskigt. Passar utmärkt att ha till påsk, eller buffeér överhuvudtaget.
Blanda socker och salt i en bunke.Gnid in lammlåret med en del av blandningen. Låt det ligga svalt över natten. ( tänk på att det vätskar sig !) Koka upp vattnet med resten av socker och salt blandningen. Låt svalna över natten, lägg i lammlåret och låt det dra 4 - 6 dagar, beroende på hur stort låret är. Det bästa är om man har en avlång plastlåda eller liknande, lagen skall täcka köttet. Räcker inte lagen får du koka mer. Efter 4 - 6 dagar lägger man låret på ett galler över en långpanna och ställer det mitt i ugnen på 100 graders värme. Låt det stå 6 - 7 timmar, om färg önskas pensla med soja och höj värmen till 275 grader en kort stund på slutet.