Ugnstorkade tomater i olja

Serverar: 6 portioner

Gör dina egna torkade tomater. Tillsammans med citron, vitlök och rosmarin kan det inte bli godare.

Ingredienser

  • 12 plommontomater
  • ½ dl socker
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk citronjuice
  • 1 hel vitlök
  • 1 knippe färsk timjan
  • 8 stjälkar rosmarin
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 75 grader.
    2. Skär tomaterna i fyra delar vardera, och sprid ut dem på en bakplåt. Strö över socker, salt och peppar. Stänk över olivolja och citronsaft.
    3. Skala vitlöken och fördela klyftorna över tomaterna. Lägg på timjan och 6 rosmarin kvistar. Låt torka mitt i ugnen i ca 12 timmar.
    4. Ta bort de torkade örterna. Lägg tomaterna, vitlöksklyftorna och resterande två rosmarin kvistar i en ren konservburk. Täck med olja. Förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    beca 5 september 2013

    Låter gott, ska testa detta. Vilken ugnstemperatur anväder Du? Mvh

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben