Ugnstorkade tomater

Roligt att göra själv och blir så gott i salladen, på pizzan...

Ingredienser

  • Ca 600 g körsbärstomater
  • Ca ½ tsk salt
  • Ev färsk basilika eller oregano
  • Ev 1-2 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Dela tomaterna på mitten. Lägg dem med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper. Salta lätt och strö eventuellt över lite finstrimlade örter.
    3. Sätt in plåten mitt i ugnen och torka i drygt en timme, tomatsaften ska ha börjat torka in.
    4. Låt dem svalna. Använd dem direkt i en sallad, t ex med linser eller bulgur, eller lägg tomaterna i en liten glasburk och häll på olivolja så det täcker.
    5. Kan sparas ett par veckor i kylen.
    6. Blir ca 2 1/2 dl torkade tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben