Ulla-Hilmas Sockerkaka

Ett gammalt favoritrecept- blanda i rabarber eller sommarens alla bär! Det blir som ett knaprigt täcke ovanpå kakan.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 50 g smör - kallt
  • 1 dl pärlsocker
  • Rabarber i bitar
  • Instruktioner

    1. Smöra och bröa en form. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet. Blanda ihop. Häll smeten i formen. Tryck ner rabarberbitarna i smeten. Hyvla kallt smör över hela kakan.. (doppa osthyvlen i kallt vatten, så går det lättare) Strö pärlsocker över.
    2. Ugn: 175 grader - nedanför mitten i ca 35 - 40 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben