Ulrikas limpa

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett mycket gott och saftigt bröd!

Ingredienser

  • 2 pkt jäst
  • 2 tsk brödkrydda
  • Något mindre än 1 pkt farinsocker
  • 5 dl ljummen mjölk
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 vispade ägg
  • 1 1/2 kg rågsikt
  • 1/2 kg mjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop och låt jäsa ca 30 minuter. Dela i sex limpor. Gaffla och jäs ca 30 min. Pensla bröden med ljummet vatten.
    2. Ugn 175 grader, grädda i ca 20 minuter. Pensla med smör efter gräddning.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben