Ulrikas limpa
Serverar:
10 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Ett mycket gott och saftigt bröd!
Ingredienser
2 pkt jäst
2 tsk brödkrydda
Något mindre än 1 pkt farinsocker
5 dl ljummen mjölk
5 dl ljummet vatten
4 vispade ägg
1 1/2 kg rågsikt
1/2 kg mjöl
Instruktioner
Blanda ihop och låt jäsa ca 30 minuter. Dela i sex limpor. Gaffla och jäs ca 30 min. Pensla bröden med ljummet vatten.
Ugn 175 grader, grädda i ca 20 minuter. Pensla med smör efter gräddning.
Liknande recept
Kerstins limpor
3.5
3
1
Norska limpor
2 h 30 min
3
1
Borglunds limpor
4.7
4 h
2
1
Latmajas limpa
4.5
2
Mjölkfria limpor
1 h 30 min
8
Philura - limpa
5
1
Limpor med äpple och linfrö
1 h 30 min
2
1
Limpor
1 h
4
Glutenfri limpa
5
1 h 30 min
2
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!