Underbar kaviarkrans

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Ett mumsigt tillbehör som passar så väl på påsk som midsommar eller nyår.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 100-200 gr röd stenbitsrom
  • 0,5 dl mycket finhackad gul lök
  • 0,5 tsk salt
  • 5 blad gelantin
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden tjock och rör sedan ner creme fraiche, kvaiar och lök. Salta och rör om försiktigt.
    2. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Rulla vart blad för sig och låt dem ligga i 5-10 minuter.
    3. Krama ur det msta av vätskan och smält bladen över svag värme i kastrull eller i mocro 5-6 sek i en skål.
    4. Låt gelantinlösningen svalna något och rör sedan ner den i kaviargrädden. Rör om väl.
    5. Häll blandningen i en slät vattensköljd kransform. Täck över och förvarar i kyl minst 8 tim.
    6. Sänk sedan ner formen i hett vatten. Vriden lite och se så kransen lossnat. Torka formen, täck den med ett fat och vänd snabbt upp kransen på fatet så att den lossnar.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben