Ett mumsigt tillbehör som passar så väl på påsk som midsommar eller nyår.
Ingredienser
2 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
100-200 gr röd stenbitsrom
0,5 dl mycket finhackad gul lök
0,5 tsk salt
5 blad gelantin
Instruktioner
Vispa grädden tjock och rör sedan ner creme fraiche, kvaiar och lök. Salta och rör om försiktigt.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Rulla vart blad för sig och låt dem ligga i 5-10 minuter.
Krama ur det msta av vätskan och smält bladen över svag värme i kastrull eller i mocro 5-6 sek i en skål.
Låt gelantinlösningen svalna något och rör sedan ner den i kaviargrädden. Rör om väl.
Häll blandningen i en slät vattensköljd kransform. Täck över och förvarar i kyl minst 8 tim.
Sänk sedan ner formen i hett vatten. Vriden lite och se så kransen lossnat. Torka formen, täck den med ett fat och vänd snabbt upp kransen på fatet så att den lossnar.