Underbar Köttpaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Helt underbar smak på denna paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 250 g margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 msk vatten
  • Garnering
  • 4 dl riven ost
  • Fyllning
  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar svamp
  • 4 dl köttbuljong
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 lagerblad
  • 2 msk senap
  • 4 dl grädde
  • Instruktioner

    Skär köttet i tärningar, skala och hacka löken. Bryn köttet i stekpanna, lägg över det i en stekgryta. Bryn löken mjuk tillsammans med svampen, lägg över det i stekgrytan. Vispa ur stekpannan med buljong och häll det över köttet, tillsätt salt, peppar, lagerblad och senap och låt det puttra på svag värme under lock ca: 40-45 minuter. Gör pajdegen: Lägg mjölet i en skål, skär det kalla margarinet i mindre bitar och lägg det i mjölet, finfördela margarinet med hjälp av fingrarna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den kallt att vila i ca: 30 minuter. Tillsätt grädden i köttet och låt det puttra ytterligare 30 minuter under lock. Tryck ut pajdegen i pajformen och nagga den med en gaffel och låt den vila 15 minuter, förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader ca: 15 minuter. Smaka av köttfyllningen och salta och peppra mer om det behövs, häll köttstuvningen på pajskalet, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca: 10-12 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben