Serverar: 6-8 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Helt underbar smak på denna paj
Skär köttet i tärningar, skala och hacka löken. Bryn köttet i stekpanna, lägg över det i en stekgryta. Bryn löken mjuk tillsammans med svampen, lägg över det i stekgrytan. Vispa ur stekpannan med buljong och häll det över köttet, tillsätt salt, peppar, lagerblad och senap och låt det puttra på svag värme under lock ca: 40-45 minuter. Gör pajdegen: Lägg mjölet i en skål, skär det kalla margarinet i mindre bitar och lägg det i mjölet, finfördela margarinet med hjälp av fingrarna till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, lägg den kallt att vila i ca: 30 minuter. Tillsätt grädden i köttet och låt det puttra ytterligare 30 minuter under lock. Tryck ut pajdegen i pajformen och nagga den med en gaffel och låt den vila 15 minuter, förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader ca: 15 minuter. Smaka av köttfyllningen och salta och peppra mer om det behövs, häll köttstuvningen på pajskalet, strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca: 10-12 minuter.