Underbar mandelkaka

Ett gammalt recept efter min farmor. Bakas med endast ströbröd, inget mjöl alls. Saftig och härlig kaka som med fördel bakas i kransform.

Ingredienser

  • ½ kkp sötmandel (3/4 dl)
  • 6 bittermandlar
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 kkp skorpmjöl (ströbröd , 4,5 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 3 kkp socker (4,5 dl)
  • 5 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Ägg och socker vispas i 10 minuter. (Eftersom jag förmodar att elvisp inte användes då receptet skrevs så kan man ju korta ner tiden om man använda detta.)
    2. Den malda och oskållade mandeln lägges i, sedan det avsvalnade smöret samt sist skorpmjölet , välblandat med bakpulvret, omväxlande med grädden.
    3. Gräddas i medelvarm ugn. (175 grader) Bakas helst i kransform.
    4. Min farmor hade gjort en anteckning om tiden i ugnen: 45 minuter. Kakan kan med fördel vara lite kladdig, den blir då "ännu" godare.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben