Underbar matig potatis och ostpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Perfekt till kött såväl som buffétillbehör.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 150 g rumstempererat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g riven västerbottenost
  • 5 rivna potatisar
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipulver
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut i en pajform. Låt stå i kylen i ca 20 minuter.
    2. Fördela sedan den rivna potatisen och den rivna osten i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk och häll över. Krydda efter smak och avsluta med att pudra över lite chilipulver.
    3. Servera pajen som tillbehör på buffén, till grillat eller skär i mindre bitar. Lägg en klick crème fraiche och lite löjrom på, eller varför inte en liten bit lax också?

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben