Underbara godiskakan

Serverar: 30 portioner

Den är så god, kan inte vara utan den

Ingredienser

  • Kakan
  • 300 g smör
  • 4,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 3 msk sirap
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 150 g smör
  • Instruktioner

    1. Kakan: smält smöret, tag kastrullen av värmen. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Kläd en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
    2. Medan kakan gräddas koka glasyren. Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad(i bitar) i en kastrull. Koka under omrörning tills glasyren tjocknar o blockchokladen smält ca 15-25 minuter.
    3. Tag kastrullen av värmen och vispa ner det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över kakan i långpannan. Låt kakan stå och kallna i kylen innan den skärs i bitar.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (1)

    dipmix 28 augusti 2009

    Underbar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben