Underbara mazarinbitar med vinbärsglasyr

Tid: 1 timme 10 minuter

Läckerbitar

Ingredienser

  • 400 g mandel
  • 600 g rumsvarnt smör
  • 8 dl socker
  • 6 ägg
  • 5 dl mjölk
  • Ev, 7-8 droppar bittermandelolja
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Glasyr
  • 4-6 msk vinbärs eller hallonsylt
  • 6 dl florsocker
  • Dekoration
  • Ev, kanderade blommor
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1 liter vatten och lägg ner mandeln i det kokande vattnet. Låt koka i ca 1 minut. Häll upp mandeln i ett durkslag, skölj med kallt vatten och tryck sedan ut mandlarna ur skalet. Låt mandeln torka.
    2. Mal eller kör mandeln i matberedare med kniv tills den är riktigt finfördelad. Det är viktigt för att kakan ska bli luftig.
    3. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och rör sedan ner mjölken och ev bittermandeloljan.
    4. Blanda den malda mandeln med mjöl och bakpulver. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
    5. Smörj en långpanna. Täck med bakplåtspapper och smörj igen ovanpå pappret. Häll i kaksmeten och grädda i 175 grader ca 45 min. Låt svalna
    6. Blanda samman sylt och florsocker till en smet. Bred glasyren över den avsvalnade mazarinkakan. Skär i rutor och servera. Dekorera med kanderade blommor.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben