Underbara rödbetsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Vegorätt som går hem även bland de mest inbitna köttätare med smakrika tillbehör som vitlöksyoghurt och fetaost.

Ingredienser

  • 5 mosade kokta potatisar
  • 8 -10 fint rårivna rödbetor
  • 3 fint rårivna morötter
  • 3 ägg
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Ströbröd
  • Tillbehör
  • Turkisk yoghurt med vitlök och örter
  • Fetaost
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser, utom ströbröd. Forma smeten till bollar, lägg varje boll i en tallrik med ströbröd, platta till och vänd så den får ströbröd på båda sidor.
    2. Stek biffarna på medelvärme i 10-15 min, (det gör inget om de ser lite mörka ut). Rör ihop turkisk yoghurt med pressad vitlök, salt och gärna färsk hackad basilika.
    3. Servera med fetaost, en riklig sallad och potatis, bulgur eller ris.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (1)

    chback 11 oktober 2009

    Oj så gott! Jag tog lite för mycket peppar bara, men med yoghurt till gick det bra ändå!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben