Underbaraste hjärttårtan

Serverar: 5-10 portioner

Tid: 2 timmar

Finaste tårtan, till någon du tycker om.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 3/4 tsk fruktbalsamvinäger
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3/4 msk maizena majsstärkelse
  • Garnering
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 2 dl stötta polkagrisar eller
  • 2 droppar pepparmyntsolja
  • 2 droppar röd karamellfärg
  • hallon eller jorgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125c. Rita ett hjärta på ett bakplåtspapper. Det skall vara ungefär lika stort som ett tårtfat, höjden ca 25 cm. Vispa äggvitor och balsamvinäger hårt. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa tills sockret smält och det är riktigt fluffigt. Rör ner majsstärkelsen.
    2. Bred ut smeten efter det ritade hjärtat. Släta till med en bordskniv. Grädda längst ner i ugnen 1 timme. Ta ut och låt kallna. Lägg marängen på ett tårtfat. Vispa grädden och blanda den med polkagriskrosset eller pepparmyntsolja. Smaka av till lagom styrka. Droppa i karamellfärgen så att gräden blir svagt rosa. Ta lite i taget. Bred grädden över marängen, spara lite utmed kanterna så att marängen syns. Strö ut hallon eller jordgubbar över grädden.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben