Underbart apelsinbröd

Serverar: 1 portioner

Ett mycket gammalt recept som är passande till jul och påsk tex. Gott med bara lite bregott på,enligt min mening.

Ingredienser

  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk anis
  • 1 1/2 tsk fänkål
  • Skalet av en apelsin (bara det oranga)
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1 dl sirap
  • 3 dl filmjölk
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Instruktioner

    Stöt anis och fänkål grovt. Skala apelsinen med en potatisskalare och hacka skalet fint. Blanda alla torra ing. i en bunke. Rör ner sirap,fil och mjölk. Smörj en 1 1/2 liters form och bröa den. Häll i degen och ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och grädda brödet i 50 minuter. Linda in brödet i handduk.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (1)

    MB-67 10 november 2016

    Visst kan man ta bara fil istället för både fil och mjölk?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben