Tid: 2 timmar 30 minuter
Ett favoritbröd som dessutom är lättbakat. Bara att hälla smeten i smorda avlånga formar. Gräddningstiden kan tyckas lång, men brödet är värt att vänta på. Går utmärkt att frysa.
Sätt ugnen på 100 grader. Rör ihop filmjölk och sirap. Blanda i övriga ingredienser, mjölet lite i taget. Sist tillsätts den torkade frukten, som klippts till små bitar. Det blir en kladdig deg, som direkt fördelas i 2 smorda,bröade avlånga formar. Grädda långt ner i ugnen i 100 grader i 55 minuter. Höj värmen till 150 grader och grädda 45 minuter till. Stäng av värmen och låt bröden stå i eftervärmen ytterligare 20 minuter.
Hittade detta recept i ett gammalt nr av Elle á la carte, och skulle lägga in det men det hade ju du redan gjort. Tack för det! Hälsningar Pia