Underbart fruktbröd

Tid: 2 timmar 30 minuter

Ett favoritbröd som dessutom är lättbakat. Bara att hälla smeten i smorda avlånga formar. Gräddningstiden kan tyckas lång, men brödet är värt att vänta på. Går utmärkt att frysa.

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk salt
  • 1/2 msk anis
  • 1/2 msk fänkål
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl havregryn
  • 950 g rågsikt
  • 1 påse torkad frukt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 100 grader. Rör ihop filmjölk och sirap. Blanda i övriga ingredienser, mjölet lite i taget. Sist tillsätts den torkade frukten, som klippts till små bitar. Det blir en kladdig deg, som direkt fördelas i 2 smorda,bröade avlånga formar. Grädda långt ner i ugnen i 100 grader i 55 minuter. Höj värmen till 150 grader och grädda 45 minuter till. Stäng av värmen och låt bröden stå i eftervärmen ytterligare 20 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (1)

    Pipa 8 november 2009

    Hittade detta recept i ett gammalt nr av Elle á la carte, och skulle lägga in det men det hade ju du redan gjort. Tack för det! Hälsningar Pia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben