Detta saftrecept är verkligen toppen! Testa så får ni se!!;)
Nämen allvarligt, denna saft känns så himla fräsch och så är den väldigt, väldigt, väldigt god!! Den är så där lagom onyttig:) Lägenheten doftade verkligen när jag kokade ihop saften, helt underbart vad det luktade!!
Saften ska förvaras kallt. Om det inte finns plats för förvaring i kylskåp tillsätts konserveringsmedel.
Receptet räcker till ca 1½ liter saft.
Ingredienser
2 kg äpplen
4 citroner
1 l vatten
3 tsk citronsyra
12 dl strösocker
Instruktioner
- Skölj äpplena och dela dem i mindre bitar.
- Lägg bitarna i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp, sänk därefter plattan och låt sjuda under lock i 20 minuter.
- Häll upp i ett durkslag och låt självrinna i 30 minuter.
- Häll tillbaka äppelsaften i kastrullen. Pressa saften ur citronerna och rör om.
- Ställ kastrullen på plattan och låt koka upp. Dra kastrullen från plattan.
- Tillsätt strösockret och citronsyran och ställ tillbaka kastrullen på plattan igen.
- Låt saften få koka upp och strösockret smälta. När saften börjar skumma sig är saften klar.
- Spola glasflaskor väldigt heta (räcker med att göra det under kranen).
- Häll den heta saften i glasflaskor och och förslut med en gång.
- Låt saften stå och svalna av. Ställ svalt.
- Klart!
Liknande recept
Kommentarer (1)
Testade detta recept men det blev inte saft utan gelé! Följde receptet förutom att jag bara hade i saft från tre citroner. Borde inte vattenmängden vara större eller är det mina äpplen som varit väldigt pektinrika? Gelén blev väldigt orange och fin och ganska syrlig ;)