Underbart god räksoppa med pepparrotsgrädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Denna soppa slår alla.

Ingredienser

  • 1 kg oskalade räkor
  • Buljong
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 6 persiljekvistar
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 msk tomatpure
  • Soppa
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • Ca 8 dl buljong från räkskal
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk hummerfond
  • 2 msk torr sherry (kan uteslutas)
  • Ev. ärtskott
  • Pepparrotsgrädde
  • Vispad grädde smaksatt med pepparrot och salt
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna, lägg skal och rom i en kastrull. Tillsätt vatten, salt, persilja, vitpeppar och tomatpure. Låt buljongen koka ca 10 minuter. Sila den. Skala och hacka löken fint, fräs i matfettet en kort stund. Ta kastrullen från värmen, strö över kryddor och majsstärkelse, rör samman och späd med buljongen. Koka soppan i 10 minuter under omrörning. Tillsätt grädde, fond och sherry om så önskas. Koka soppan ytterligare 5 minuter.
    2. Lägg i det mesta av räkorna och låt dem bli varma, spara några att dekorera med.Servera soppan toppad med en klick pepparrotsgrädde, några skalade räkor och ev. ärtskott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben