Underbart god saffranskaka/muffins

Serverar: 15 portioner

Tid: 15 minuter

Fick det här receptet när jag var och handlade häromdagen, gud vad gott och saftigt det blev, och så lätt att laga... Skillnaden på denna kaka är att man använder råsocker istället för vanligt socker. Man kan välja att göra som en kaka eller som muffins. Perfekt att bjuda på till jul!

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 2 1/2 dl råsocker, strö
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1 paket saffran
  • 1 dl russin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 2 dl flor råsocker
  • 25 g milda culinesse
  • Instruktioner

    1. Rör margarin och råsocker lätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda i filmjölk och saffran. Blanda russin, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    2. Fördela smeten jämt i muffinsformar, fyll formarna till 2/3 eller om du väljer att göra en kaka, bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
    3. Glasyr: Blanda margarinet med florsockret till en slät glasyr, späd ev med vatten. Bred glasyren över muffinsen/kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben