Ungskokt lax med kall sås

Serverar: 3-4 portioner

Mumsig middag som passar årets alla säsonger!

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Lika delar flytande margarin och rapsolja
  • Sås
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • 1 dl lätt majonnäs
  • 1 dl milda visp 20%
  • 1-2 msk senap
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk chilisås
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Potatis
  • Kokta ärtor
  • Instruktioner

    1) Pensla laxen med margarinoljan och krydda med salt och citronpeppar. Sätt in i ugn 175 grader ca 20min med folie över formen. 2) Blanda allt till såsen, smaka av med salt och citronpeppar. Låt stå kallt till servering 3) Servera med kokt potatis och ärtor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben