Upp och ner ananaskaka

Serverar: 10 portioner

Ananasen får en smak av kola med ljust muscovadosocker.

Ingredienser

  • 4-5 ananasringar
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 4-5 röda cocktailbär
  • 125 g mjukt smör
  • 2 dl råsocker strö
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • ½ dl ananasjuice
  • Instruktioner

    1. Täck bottnen på en springform med bakplåtspapper. Smörj det väl och även kanterna på formen.
    2. Låt ananasen rinna av väl. Strö muscovadosocker i botten på formen och lägg ananasringarna ovanpå. Lägg cocktailbär i hålen.
    3. Rör matfett och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten tillsammans med ananasjuicen.
    5. Klicka smeten över ananasen.
    6. Grädda i 175º i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Kolla med sticka.
    7. Ta bort kanten försiktigt och låt kallna.
    8. Vänd botten med ananasen uppåt och ta försiktigt bort den.

    Liknande recept

    5
    30 min
    8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben