Upp och ner ananaskaka
Serverar:
10 portioner
Ananasen får en smak av kola med ljust muscovadosocker.
Ingredienser
4-5 ananasringar
1 dl ljust muscovadosocker
4-5 röda cocktailbär
125 g mjukt smör
2 dl råsocker strö
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
½ dl ananasjuice
Instruktioner
Täck bottnen på en springform med bakplåtspapper. Smörj det väl och även kanterna på formen.
Låt ananasen rinna av väl. Strö muscovadosocker i botten på formen och lägg ananasringarna ovanpå. Lägg cocktailbär i hålen.
Rör matfett och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten tillsammans med ananasjuicen.
Klicka smeten över ananasen.
Grädda i 175º i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Kolla med sticka.
Ta bort kanten försiktigt och låt kallna.
Vänd botten med ananasen uppåt och ta försiktigt bort den.
Liknande recept
Ananaskaka
5
30 min
8
3
Ananaskaka med cocostäcke
5
30
Ananaskaka i långpanna
4.1
30-40
8
Glaserad ananaskaka med glasyr.
Upp och ner kaka
4.9
8-10
1
Ananaskaka
1 h 25 min
Hallonkaka upp och ner
5
8-10
Cheesecake upp och ner
4
Bagels
5
16
9
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!