Uppsalagryta med korv

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En jättegod mustig korvgryta som görs på kött eller fläskkorv. Jag brukar göra den på falukorv ibland vilket fungerar alldeles utmärkt. Alltiett gryta som serveras med senap och knäckebrödsmörgås mums! Mager och mycket nyttig gryta om man väljer en lättkorv.

Ingredienser

  • 500 g korv
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 4 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 palsternacka
  • 200 g kålrot
  • 1 dm purjolök
  • 8 normalstora potatisar
  • 1 buljongtärning
  • Salt efter behag
  • Instruktioner

    Skala och skär alla rotsaker i tärningar lagom stora att äta. Lägg dom i en gryta ihop med kryddor och buljong. Slå på så mycket vatten att det täcker. Koka upp och koka ca 10 min. Tillsätt nu lök, purjo och potatis också skuren i samma storlek som rotsakerna. Koka tills alla bitar är nästan precis färdigkokta. Tillsätt ev mer vatten efter hand om det vill koka torrt. Grönsakerna ska vara precis täckta av spad hela tiden. Skär korven i ca 2-3 cm tjocka bitar. Låt dom koka med sista 3-5 minuterna. Smaka av med ev mer salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben