Upside down-kaka (glutenfri)

Denna gjorde jag igår till min systerdotter. Hon blev jätteförtjust i kakan. Även min son åt den. Han är laktosintolerant, så jag hade bytt ut fettet mot mjölkfritt och även mjölkfri mjölmix. En succé!

Ingredienser

  • 1 liten burk konserverade persikoklyftor à 227 g (140 g frukt)
  • 1/2 msk ströråsocker
  • Till smeten
  • 2 1/2 dl glutenfri mjölmix, Finax
  • 1 tsk Fiberhusk eller Pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl flytande fett
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Ta fram en bakform som rymmer 1½ l och klä botten med bakplåtspapper. Smörj väl och ”bröa” med kokosflingor eller Pofiber.
    3. Öppna konservburken, häll av spadet och låt persikoklyftorna rinna av på hushållspapper. Lägg ut klyftorna i formen.
    4. Blanda mjölmix, Fiberhusk (Pofiber) och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker till en luftig massa och rör ned äggsmeten i mixblandningen. Koka upp vatten och fett och häll den heta blandningen direkt i kaksmeten, rör om och skrapa ned i formen.
    5. Grädda i den uppvärmda ugnen på andra falsen nerifrån i ca 40 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp och strör lite råsocker över.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben