Upside down-kaka (glutenfri)
Denna gjorde jag igår till min systerdotter. Hon blev jätteförtjust i kakan. Även min son åt den. Han är laktosintolerant, så jag hade bytt ut fettet mot mjölkfritt och även mjölkfri mjölmix. En succé!
Ingredienser
1 liten burk konserverade persikoklyftor à 227 g (140 g frukt)
1/2 msk ströråsocker
Till smeten
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, Finax
1 tsk Fiberhusk eller Pofiber
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl socker
1/2 dl flytande fett
1 dl vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram en bakform som rymmer 1½ l och klä botten med bakplåtspapper. Smörj väl och ”bröa” med kokosflingor eller Pofiber.
- Öppna konservburken, häll av spadet och låt
persikoklyftorna rinna av på hushållspapper. Lägg ut klyftorna i formen.
- Blanda mjölmix, Fiberhusk (Pofiber) och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker till en luftig massa och rör ned äggsmeten i mixblandningen. Koka upp vatten och fett och häll den heta blandningen direkt i kaksmeten, rör om och skrapa ned i formen.
- Grädda i den uppvärmda ugnen på andra falsen nerifrån i ca 40 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp och strör lite råsocker över.
Liknande recept
Kommentarer (0)